Confruntarea pentru centura mondială World Kickboxing Federation (WKF), de la gala Oss Fighters, de la Constanţa, îi va aduce faţă în faţă în ring pe constănţeanul Costin Mincu, luptător la Tai Shin Do Gym Academy Bucureşti, şi pe maghiarul Tibor Varga.

Gala va fi găzduită de Sala Sporturilor, pe 20 aprilie a.c., iar partida Mincu – Varga, care se va disputa la categoria semigrea (88,2 kg), pe reguli K-1, este unul dintre momentele importante ale evenimentului. Lupta se va desfăşura pe durata a cinci runde de câtre trei minute, iar Mincu, numărul 1 în clasamentul mondial WKF la categoria semigrea, a fost desemnat de Federaţia Mondială să lupte pentru centură după ce a obţinut, anul trecut, în Grecia, la Santorini, titlul de campion european la categoria -91 kg. Pe site-ul oficial al WKF s-a anunţat că la acest meci va fi prezent, ca oaspete special, şi Fritz Exenberger, preşedintele WKF.

„Tibor Varga are foarte multe meciuri susţinute în Ungaria. Sunt optimist în privinţa luptei, chiar dacă va fi puţin dificil, întrucât, cu o săptămână înainte de această partidă, voi disputa un meci şi la o gală în Ţara Galilor, la Cardiff. Am de tras, dar nu mă plâng, întrucât pentru aceasta mă pregătesc şi mă dedic total antrenamentelor“, a declarat Costin Mincu, sportiv pregătit la Tai Shin Do Gym Academy de Florin Mina. Tibor Varga este din Budapesta, iar în ierarhia mondială a WKF la 88,2 kg, al cărei lider e Mincu, se află pe locul 15.

Pregătire în Thailanda

La Cardiff, pe 14 aprilie, constănţeanul va întâlni un luptător de culoare, partida având ca miză tot o centură. În acest an, Costin Mincu a efectuat şi un stagiu de pregătire, timp de 30 de zile, în Thailanda, la Bangkok, unde a făcut parte dintr-un grup de 11 luptători români, printre care şi Sebastian Cozmâncă, antrenorul fiind Florin Mina. „A fost un cantonament foarte bun. Thailandezii se bazează foarte mult pe condiţia fizică. Am efectuat câte două şedinţe de pregătire pe zi“, a spus Costin Mincu.